Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- and lemon pie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fräscht och smaskigt! Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förbaka ca 20 minuter längst ner i ugnen.
  3. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter.
  4. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker strax innan servering.
  5. Servera pajen lite ljummen eller kall med mjukrörd vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 3 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.