Saftig kokoskaka som får en fräsch smak av lime. Toppas med en len limefrosting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en limpform, ca 1 ½ liter.
- Smält smöret försiktigt och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ihop allt till en jämn smet tillsammans med kokosmjölk, det avsvalnade smöret och lime.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna i ca 10 minuter innan den stjälps upp.
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en slät kräm. Fördela frostingen på kakan och toppa den med rostad kokos och limeskal.
Publicerat den
14 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar