Lyxig laxtartar som marinerats i lime.
Instruktioner
- Skär ner all lax i små tärningar, smaksätt med limeskal och saft.
Hacka rödlöken och gräslöken, rör ner det i laxen, smaksätt med salt och peppar.
Forma till puckar.
- Koka rödbetorna och låt dem svalna, skär i bitar.
Lägg dem på och bredvid puckarna. Garnera med sallad.
- Riv pepparroten på fina sidan av rivjärnet.
Rör samman pepparroten med crème fraichen, smaka av med råsocker, salt och peppar.
- Ringla över såsen på tartarerna.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mängden saft i en lime kan variera ganska mycket, så även graden av rök i kallrökt lax. Är kanske bra att lägga till dessa ingredienser lite i taget och smaka emellan. Dock borde blandningen kanske vila ca 15 min innan servering. Röbetorna blir bättre om de kokas med skalet på och skalas innan man skär dem. Är dock inte helt övertygad om att de behövs.