Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkräm med Limemarinerade Jordgubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Himmelsk! Har gjort denna kräm ett antal gånger nu och jag måste bara säga att den är så himla god. Godast blir det med mycket jordgubbar. Jag brukar dubbla receptet så det blir större portioner men det kan man göra som man själv vill. På bilden här så limemarinerade jag både jordgubbar och björnbär, man kan liksom prova sig fram själv. Lycka Till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Koka upp mjölken och grädden med de urskrapade fröna och stången från vaniljen. Låt stå och dra i ca 10 minuter. Rör samman socker och citronskal med ägg och äggulor. Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner den också. Koka upp gräddmjölken igen och vispa ner i äggblandningen. Sätt tillbaka på spisen och sjud försiktigt smeten till en tjock kräm under ständig vispning. Portionera ut krämen i skålarna, och ställ dem att kallna.
  2. Limemarinerade jordgubbar: Skölj, ansa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Tvätta torka av och riv skalet av limefrukten. Pressa därefter saften ur limen. Blanda jordgubbar, limeskal, limejuice och socker och låt dra i ca 20 minuter När vaniljkrämen har kallnat och när jordgubbarna har stått och dragitså kan du börja portionera ut dem över krämen!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Googliat 6 januari 2009

    Λατρεύω τις φράουλες!

  • aTeresea 8 mars 2009

    Underbart gott det här receptet lät. Som gjort för min smak, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.