- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Himmelsk!
Har gjort denna kräm ett antal gånger nu och jag måste bara säga att den är så himla god. Godast blir det med mycket jordgubbar. Jag brukar dubbla receptet så det blir större portioner men det kan man göra som man själv vill. På bilden här så limemarinerade jag både jordgubbar och björnbär, man kan liksom prova sig fram själv. Lycka Till!
Instruktioner
- Vaniljkräm:
Koka upp mjölken och grädden med de urskrapade fröna och stången från vaniljen. Låt stå och dra i ca 10 minuter.
Rör samman socker och citronskal med ägg och äggulor. Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner den också.
Koka upp gräddmjölken igen och vispa ner i äggblandningen. Sätt tillbaka på spisen och sjud försiktigt smeten till en tjock kräm under ständig vispning.
Portionera ut krämen i skålarna, och ställ dem att kallna.
- Limemarinerade jordgubbar:
Skölj, ansa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
Tvätta torka av och riv skalet av limefrukten. Pressa därefter saften ur limen.
Blanda jordgubbar, limeskal, limejuice och socker och låt dra i ca 20 minuter
När vaniljkrämen har kallnat och när jordgubbarna har stått och dragitså kan du börja portionera ut dem över krämen!
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Λατρεύω τις φράουλες!
Underbart gott det här receptet lät. Som gjort för min smak, tack!