Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemarinerade fiskfileér med purjolökscreme

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel och väldigt god fiskrätt, går bra att använda andra fisksorter än gös, ex röding eller rödspätta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fiskfiléerna på ett smort ugnssäkert fat, pressa över limefrukterna och låt stå och dra ca 5 minuter. Häll över vitt vin, socker, fiskbuljong och tillaga i ca 15-20 minuter i ugn.
  2. Skiva purjolöken fint och stek i några minuter, häll i grädde och farinsocker och låt sjuda ihop i 5-10 minuter. Blanda med ½ dl av fiskspadet och salta och peppra efter smak.
  3. Servera gärna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.