Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås.
Instruktioner
- Limepannacottan:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna och sila bort limeskalet. Rör ner kvargen i limegrädden, blanda till en slät smet. Fördela i portionsglas, låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
- Karamelliserad ananas:
Skala och dela ananasen. Skär bort den hårda mittdelen. Skär ananasen i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Smält sockret i en kastrull under omrörning, låt det få en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i sockret, låt sjuda ca 10 minuter. Låt svalna och tillsätt limesaften.
- Rostade nötter och vit choklad:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter, rör om då och då.
- Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och choklad.
Publicerat den
7 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar