Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limepannacotta med karamelliserad ananas, rostade nötter och vit choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Limepannacottan: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna och sila bort limeskalet. Rör ner kvargen i limegrädden, blanda till en slät smet. Fördela i portionsglas, låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  2. Karamelliserad ananas: Skala och dela ananasen. Skär bort den hårda mittdelen. Skär ananasen i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Smält sockret i en kastrull under omrörning, låt det få en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i sockret, låt sjuda ca 10 minuter. Låt svalna och tillsätt limesaften.
  3. Rostade nötter och vit choklad: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter, rör om då och då.
  4. Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.