Tosca är en sockerkaka med ett knäckigt mandeltäcke. Här är det goda täcket förstärkt med frukt som hackade fikon, torkade äppleringar och syltade apelsinskal.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt matvettet svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Rör ner mjölet och det smälta matfettet i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda kakan på galler i den nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.
- Gör under tiden glasyren: Hacka fikon och äppleringar. Blanda frukthacket med flagad mandel, matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
- Sjud blandningen på svag värme. Glasyren ska enbart smälta ihop. Om blandningen får koka så sockrar den sig.
- Ta ut kakan ur ugnen. Bred snabbt glasyren över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 15 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad och glasyren har en fin, ljusbrun färg.
- Låt kakan svalna i formen. Lossa den försiktigt från formen. Låt kakan kallna på galler.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar