Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linettes tårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Min dotter valde att göra en lite tårta som hyllning till sig själv. Varför bara bjuda på stora tårtor när man kan göra små och söta. Med en form stansar du ut bottnarna från en stor botten. Dumlemousse och vanilj & hallonmousse var hennes smaker. Grattis till mig själv tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja dagen innan med dumlemoussen. Sätt plattan på medelvärme. Häll grädden i en kastrull. Lägg i dumlen. Låt dumlen smälta i grädden. DET FÅR INTE KOKA!!!! När dumlen helt har smält så häll dumlegrädden i en bunke. Plasta och ställ in i kylen tills dagen efter.
  2. Vanilj & hallonmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången mitt i tu. Gröp ur fröna.
  3. Häll mjölk, äggulor, vaniljstång med frön och socker i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa tills du får en krämig sås. Ta kastrullen från plattan. Lägg i den hackade vita chokladen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Vispa i krämen då och då tills den är sval. Blanda i vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner i krämen.
  4. Mixa med en mixerstav hallonen till en slät massa. Passera den genom en stålsil så kärnorna försvinner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten Värm försiktigt hallonmassan. Krama ut gelatinbladet och smält den i hallonen. Låt hallonkrämen svalna. Vispa så den inte blir klumpar i mellanåt. Blanda tillsist hallonen med vaniljmoussen.
  5. Tårtbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  6. Grädda tårtan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Prova med en stick. Ta ut den direkt så den inte övergräddas. Då blir den torr.
  7. Låt tårtbotten svalna under handukar. När den svalnat, dela den i tre delar. Stansa ut tre små bottnar med hjälp av ett glas eller liknande. Ca 11 cm i diameter.
  8. Vispa dumlegrädden till en härlig kräm.
  9. Bred den på lager 1. Bred vanilj & hallonmoussen på lager 2 men se till att det finns ca 1 dl kvar till dekorationen. Lägg på sista tårtbottnen.
  10. Bred på vanilj & hallonmoussen på sidorna. Vispa grädden. Spritsa toppar av grädden. Dekorera med ett fryst hallon.
  11. Fira nu dig själv!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.