Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon och kolapaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Enkel paj med en söt smak av kola samt lite syrlig av lingonen som ger en härlig brytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Hacka samman smör, socker och mjöl till en gryning massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.
  3. Grädda pajskalet i 200 grader i 15-20 minuter.
  4. Fyllningen: Blanda grädde, socker och sirap. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Lägg i lingonen (tinade, annars stelnar det) och rör om.
  5. Häll ligonkolan i pajskalet strax innan serveringen. Serveras gärna med kall vispad grädde, smaksatt med kanel, eller med gammeldags vaniljglass, eller vanilj glass med kanel. Pajen är god till juletider.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.