En härlig kombination av lingon och kolasås smaksatt med kanel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en deg. Fördela degen i små smorda formar, veckade eller släta. Pudra kanel över dem. Grädda grottorna mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna på ett galler.
- Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt såsen koka kraftigt utan lock under omrörning ca 15 minuter eller tills den har blivit gyllenbrun. Låt den kallna.
- Fördela kolasåsen i skalen och garnera med lingon. Det går att förbereda hit och frysa in kakorna.
- Vispa ingredienserna till lingongrädden till en lagom tjock kräm. Servera grottorna med en klick lingongrädde på toppen eller servera den separat i en skål bredvid.
Publicerat den
13 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar