Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingongrottor med kolasås och lingongrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En härlig kombination av lingon och kolasås smaksatt med kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en deg. Fördela degen i små smorda formar, veckade eller släta. Pudra kanel över dem. Grädda grottorna mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna på ett galler.
  3. Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt såsen koka kraftigt utan lock under omrörning ca 15 minuter eller tills den har blivit gyllenbrun. Låt den kallna.
  4. Fördela kolasåsen i skalen och garnera med lingon. Det går att förbereda hit och frysa in kakorna.
  5. Vispa ingredienserna till lingongrädden till en lagom tjock kräm. Servera grottorna med en klick lingongrädde på toppen eller servera den separat i en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.