Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonsylt med äpple

 
Skriv ut

Sylten är god till gröt eller som efterätt till mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj lingonen. Skölj, skala och kärna ur äpplerna. Skär dem i bitar. Koka upp vatten, lingon och äpplen. Tillsätt sockret och kanelstänger och låt sylten sjuda, ca 20 minuter. Skaka grytan då och då. Skumma och ös upp sylten i rena varma burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Låt dem kallna. Förvara dem i kylen. Det blir 3 burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.