Choklad, den åttonde dödssynden?
Jag använde noblesse som smaksättning, men det går nog bra med vilken choklad som helst! Ta din absoluta favorit!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda det tillsammans med kakaon i en bunke. Rör tills smeten är helt fri från klumpar.
- Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda samman det med chokladblandningen. Ha i mjölet och bakpulvret. Rör samman till en smidig smet.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen och strössla över kakan. ( Det går även bra att använda vanlig blockchoklad, smält den då och pensla på den färdiggräddade kakan!)
- Grädda i 150 grader tills kakan är färdig, ca 40 minuter.
- Skär den färdiga kakan i bitar med en vass kniv!
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar