Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lins- och chiapuckar med svamp

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En riktig smakbomb! Chiafrön funkar fint att binda smeten med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda chiafrön och vatten och låt stå 10 minuter. Häll av, skölj och låt linserna rinna av. Skala och riv vitlöken. Ansa och riv champinjonerna grovt.
  2. Stek svampen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare några minuter.
  3. Rör ner linser, fräset, svamp, tahini, paprikapulver och sambal oelek i chiablandningen. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila minst 15 minuter.
  4. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 3-4 minuter per sida, tills de får fin färg och krispig yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.