En riktig smakbomb! Chiafrön funkar fint att binda smeten med.
Instruktioner
- Blanda chiafrön och vatten och låt stå 10 minuter. Häll av, skölj och låt linserna rinna av. Skala och riv vitlöken. Ansa och riv champinjonerna grovt.
- Stek svampen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare några minuter.
- Rör ner linser, fräset, svamp, tahini, paprikapulver och sambal oelek i chiablandningen. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila minst 15 minuter.
- Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 3-4 minuter per sida, tills de får fin färg och krispig yta.
Publicerat den
16 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar