Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen blåbärs- och vaniljpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jag är mycket svag för blåbärspajer och när jag hittade den här i Allers var jag tvungen att pröva på direkten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smör, vetemjöl och socker i en matberedare. Tillsätt ägget. Låt degen vila i kylen övertäckt med plast någon timme. Klä sedan en pajform, 26 cm i diameter, eller 10 små formar med degen. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop ägg, socker och grädde till fyllningen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa ned dem i smeten. Lägg blåbären i pajskalet och häll smeten över bären. Ställ i frysen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda pajen 25 minuter, små formar i 225° ca 10 minuter. Pudra med florsocker vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maripoosa 31 juli 2008

    "Sätt ugnen på 175°" - ska man förgrädda pajskalet? Hur länge?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.