Jag är mycket svag för blåbärspajer och när jag hittade den här i Allers var jag tvungen att pröva på direkten.
Instruktioner
- Arbeta ihop smör, vetemjöl och socker i en matberedare. Tillsätt ägget. Låt degen vila i kylen övertäckt med plast någon timme. Klä sedan en pajform, 26 cm i diameter, eller 10 små formar med degen. Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ihop ägg, socker och grädde till fyllningen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa ned dem i smeten. Lägg blåbären i pajskalet och häll smeten över bären. Ställ i frysen 30 minuter före gräddning.
- Grädda pajen 25 minuter, små formar i 225° ca 10 minuter. Pudra med florsocker vid servering.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
"Sätt ugnen på 175°" - ska man förgrädda pajskalet? Hur länge?