En ljuvlig sallad som tillsammans med rostat vitt bröd eller kokt nypotatis blir en god och nyttig kvällsmåltid.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Strimla baconet tunt. Ansa brysselkålen och skär ett kryss vid stjälkfästet.
- Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull och lägg i brysselkålen. Låt sjuda i buljongen i 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt rinna av och spara ½ dl buljong till dressingen.
- Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och fräs löken i baconfettet tills den mjuknar.
- Ta stekpannan från värmen. Häll ner grönsaksbuljongen i stekpannan. Vispa ner senap, vinäger och solrosolja.
- Vänd brysselkålen i den ljumma dressingen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp salladen på tallrikar. Portionera upp baconet ovanpå brysselkålen och servera genast.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar