Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen brysselsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig sallad som tillsammans med rostat vitt bröd eller kokt nypotatis blir en god och nyttig kvällsmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Strimla baconet tunt. Ansa brysselkålen och skär ett kryss vid stjälkfästet.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull och lägg i brysselkålen. Låt sjuda i buljongen i 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt rinna av och spara ½ dl buljong till dressingen.
  3. Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och fräs löken i baconfettet tills den mjuknar.
  4. Ta stekpannan från värmen. Häll ner grönsaksbuljongen i stekpannan. Vispa ner senap, vinäger och solrosolja.
  5. Vänd brysselkålen i den ljumma dressingen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp salladen på tallrikar. Portionera upp baconet ovanpå brysselkålen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.