Vegetarisk, men man kan även lägga till lite fräst, stark korv eller knaperstekt bacon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor.
- Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över 3 msk olja och blanda runt. Rosta 30–40 minuter i ugnen, tills de är mjuka. Krydda med 2–3 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Koka under tiden dinkeln enligt anvisning på paketet.
- Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan.
- Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.
Publicerat den
21 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar