Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen dinkel- och rotfruktssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk, men man kan även lägga till lite fräst, stark korv eller knaperstekt bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rotfrukterna i ca 3 cm stora bitar. Skala och skär löken i grova klyftor.
  2. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över 3 msk olja och blanda runt. Rosta 30–40 minuter i ugnen, tills de är mjuka. Krydda med 2–3 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Koka under tiden dinkeln enligt anvisning på paketet.
  3. Skala och riv vitlöken till gremolatan. Blanda med citronskal och persilja. Rör i oljan.
  4. Blanda de varma rotfrukterna med dinkel, russin och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. Garnera ev med mynta. Servera gremolatan till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.