- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Passar till kött och fågel. Använd äkta grekisk feta av den lite hårdare varianten, typ Zeta.
Det går utmärkt att förbereda allt och sedan bara koka och tillsätta potatisen när gästerna anländer.
Instruktioner
- Vinegrette:
Häll oljan i en liten skål och droppa sakta i vitvinsvinägern. Tillsätt limejuicen. Finhacka basilikabladen (spara några till garnering) och rör ner i vinegretten. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Skölj och borsta färskpotatisen. Koka i ca 10 minuter.
- Hacka ruccolan fint. Skär bort den vita stjälken på ärtskotten som är lite hård och inte används.
Skär rödlöken i strimlor och skär fetan i cm stora tärningar. Blanda med ruccolan och ärtskotten.
Häll bort vattnet från potatisen och ånga av den i 5 minuter.
- Blanda försiktigt ner potatisen med grönsakerna och vänd sakta ner vinegretten. Rör om försiktigt, garnera med några basilikablad och servera direkt.
- Tänk på att recept är en bas. All mat ska lagas efter smaktycke! Lycka Till!
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar