Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen linssallad med mandelpesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brynt smör, mandelkross och honung gör peston gudomlig! Gör rätten vegetarisk genom att utesluta baconet. Kallnar peston så stelnar smöret. Bara att värma upp lätt i en kastrull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och koka linserna mjuka ca 15 minuter på låg värme.
  2. Mandelpesto: Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka dem till ett fint kross. Smält smöret i en kastrull och bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandelkross, honung och salt. Blanda ner citronskal och saft.
  3. Stek baconet knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter 1 minut i saltat vatten. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa med hyvlad parmesanost och bacon brutet i mindre bitar.
  4. Servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.