Brynt smör, mandelkross och honung gör peston gudomlig!
Gör rätten vegetarisk genom att utesluta baconet.
Kallnar peston så stelnar smöret. Bara att värma upp lätt i en kastrull.
Instruktioner
- Skölj och koka linserna mjuka ca 15 minuter på låg värme.
- Mandelpesto:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de har mörkbruna fläckar. Mixa eller finhacka dem till ett fint kross. Smält smöret i en kastrull och bryn på låg värme tills det doftar knäck. Häll i mandelkross, honung och salt. Blanda ner citronskal och saft.
- Stek baconet knaprigt i en het stekpanna. Koka haricots verts och ärter 1 minut i saltat vatten. Vänd varsamt runt linserna med peston. Varva spenat, ärter, bönor och linser på ett fat och toppa med hyvlad parmesanost och bacon brutet i mindre bitar.
- Servera direkt!
Publicerat den
7 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar