Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen regnbågssallad med färskpotatis, betor och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt vacker och god sallad med lax som är rik på protein, som vi behöver för att reparera och bygga upp musklerna. Den ger även D-vitamin, som hjälper musklerna att fungera. En perfekt sallad, alltså!

Ingredienser

Instruktioner

  1. För att spara disk och tid utnyttjas här det kokande potatisvattnet maximalt, så tajmingen är viktig.
  2. Skölj potatisarna, halvera de som är stora och koka dem sedan i en stor kastrull med saltat vatten i 15-20 minuter, tills den är genomkokt.
  3. Skölj äggen och löskoka dem 5½ minut (eller längre om så önskas) tillsammans med potatisen. Lägg dem sedan i en skål med kallt vatten.
  4. Snoppa bönorna och lägg dem i vattnet de sista 7 minuterna. Skär bort de träiga ändarna på sparrisen och lägg stjälkarna i vattnet när 3 minuter återstår.
  5. Gör under tiden dressingen. Blanda yoghurt, vinäger och pepparrot i en skål. Finhacka gräslöken, lägg det mesta av den i skålen och blanda ordentligt. Pressa ner en rejäl skvätt citronsaft, smaka av och salta och peppra.
  6. Häll av potatisen med grönsakerna och låt ånga av några minuter. Skär potatisen i munsbitar, skiva bönor och sparris och vänd runt allt i dressingen.
  7. Stjälp upp på ett stort fat eller fördela på tallrikar. Flaga över fisken. Skala och skiva betorna tunt, helst med en mandolin (använd skyddet!) eller med en grönsaksskalare. Strö skivorna över salladen. Skala och halvera äggen och lägg dem ovanpå. Strö över den sparade gräslöken och pressa över resten av citronsaften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.