Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta kan serveras som snacks, men passar också på en buffé, som mellanrätt eller till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor.
  2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull (inte osten) och koka i 25-30 minuter.
  4. Häll upp i en ren burk och slut till med ett lock. Chutneyn får gärna stå en vecka för att mogna i smakerna.
  5. Skär sex skivor av Västerbottensosten och värm den högst upp i ugnen på grillvärme. Servera med chutneyn och tunt knäckebröd eller vanligt brytbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.