Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig chokladtryffelpaj

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Den här godsaken ska du göra minst en dag i förväg. Från en Allers-bilaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret till pajdegen och blanda med resten av ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Grädda pajskalet 10 minuter och låt det kallna helt.
  3. Koka upp konjak och grädde i en kastrull, dra från värmen och lägg sedan i chokladen, bruten i bitar. Rör tills allt smält. Rör sist i smöret klickvis.
  4. Häll tryffeln i pajskalet, låt svalna och ställ sedan i kylen till nästa dag. Garnera pajen med hyvlad vit choklad och färska hallon. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.