Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig glassdessert

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Underbar dansk dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader (varmluft 150 grader).
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  5. Vispa socker och smör luftigt i en annan skål. Rör i äggen ett i taget.
  6. Rör i den smälta chokladen och grädden. Vänd till sist i mjölblandningen.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
  8. Låt kakan kallna helt.
  9. Vispa äggulor och socker till parfaiten vitt och pösigt.
  10. Låt de frusna bären tina i påsen. Vispa ner saften från bären i äggblandningen.
  11. Mixa bären till önskad konsistens.
  12. Vispa grädden lätt och vänd ner den samt bären i ägoblandningen.
  13. Slå smeten i långpannan över kakan. Frys kakan i minst 12 timmar.
  14. Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • LindaGabriella 7 maj 2010

    hej, hur stor är din långpanna?

  • Annamittimaten 7 maj 2010

    Jag har gjort i 20x30cm men vill man ha en lite tunnare botten fungerar 30x40cm alldeles utmärkt också

  • ros 7 maj 2010

    Hej! Tack för receptet Glassen var ljuvlig Det tar längre tid för bottnen att tina än glassen Ha det så gött!

  • Sork 2 juni 2010

    Jättegod dessert. Enkel att göra och perfekt att ha på lut så här i sommartider! Tusen tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.