Röda vinbär och en topping med créme fraiche gör den här kakan underbart frisk i smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa kakorna och tillsätt socker. Smält smöret, häll det i blandningen och rör om. Tryck ut smulorna i botten på en smord form med avtagbar kant, 24-26 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och höj värmen till 200 grader.
- Vispa färskosten mjuk. Rör ner crème fraiche. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör mellan varje. Vänd ner socker och majsstärkelse och till sist vinbären. Blanda försiktigt. Fördela fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna 25-30 minuter.
- Rör ihop crème fraiche och socker. Bred ut toppingen jämnt över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna helt före garnering. Garnera med färska hallon och vinbärsblad.
Publicerat den
28 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar