Bullar med lemon curd och jordgubbar, citron och jordgubbe är verkligen smaker som gifter sig.
Blir 45-50 bullar.
Instruktioner
- Ugn 225-250º.
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.
- Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Blanda väl.
Tillsätt 1 liter mjöl. Klicka ner det mjuka smöret.
- Häll i resten av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 ½ timme.
- Fyllning:
Rör ihop smör, socker och lemon curd.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 60x20 cm.
Bred på fyllningen. Strö över jordgubbarna. Rulla ihop.
- Skär i bitar och lägg bullarna i pappersformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Ringla över smält vit choklad.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar