Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga sommarsnäckor

 
Skriv ut

Bullar med lemon curd och jordgubbar, citron och jordgubbe är verkligen smaker som gifter sig. Blir 45-50 bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225-250º.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.
  3. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Blanda väl. Tillsätt 1 liter mjöl. Klicka ner det mjuka smöret.
  4. Häll i resten av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta samman till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 ½ timme.
  5. Fyllning: Rör ihop smör, socker och lemon curd.
  6. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 60x20 cm. Bred på fyllningen. Strö över jordgubbarna. Rulla ihop.
  7. Skär i bitar och lägg bullarna i pappersformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  8. Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Ringla över smält vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.