Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och ansjovispaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En paj med medelhavssmak som kan serveras så här eller med några matskedar krossad tomat utbredd över lökröran. Den är godast om den serveras ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs löken mjuk men inte brynt med margarinet i en panna. Låt svalna.
  4. Vispa ihop ägg och grädde och rör ned osten. Krydda.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
  6. Blanda lök och äggsmet och slå i pajskalet. Lägg ut ansjovis och oliver. Grädda klart 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.