Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och ansjovispaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En rätt med sting - är godast varm med ett glas öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform 26 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör på svag värme och utan att få färg.
  3. Krydda löken med timjan, salt och peppar och häll på ansjovisspadet och låt löken puttra några minuter.
  4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Bred ut löken i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost och häll blandningen över löken. Lägg på ansjovisfiléerna och tryck ner dem lite i smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått färg, ca 35 minuter.
  6. Tips 1: Garnera gärna pajen med två tomater och några svarta oliver. Tips 2: Tillsätt en-två matskedar konjak eller brännvin i pajdegen och du får ett sprött pajskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.