- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En rätt med sting - är godast varm med ett glas öl.
Instruktioner
- Hacka samman matfett, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform 26 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör på svag värme och utan att få färg.
- Krydda löken med timjan, salt och peppar och häll på ansjovisspadet och låt löken puttra några minuter.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Bred ut löken i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost och häll blandningen över löken.
Lägg på ansjovisfiléerna och tryck ner dem lite i smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått färg, ca 35 minuter.
- Tips 1: Garnera gärna pajen med två tomater och några svarta oliver.
Tips 2: Tillsätt en-två matskedar konjak eller brännvin i pajdegen och du får ett sprött pajskal.
Publicerat den
19 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar