Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jag höjde ögonbrynen då det serverades lökbröd till buffen men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de gula lökarna och låt dem svettas genomskinliga i margarinet. Låt dem svalna.
  2. Hacka vitlöksklyftorna smått.
  3. Rör ut jästen i den kalla mjölken, späd på med det kalla vattnet tills jästen är helt löst.
  4. Lägg i vitlöksklyftorna och den svettiga löken. Blanda i rågsikten och vetemjölet till en ganska lös deg.
  5. Låt det jäsa i 2 timmar på kall plats.
  6. Knåda degen smidig med resten av vetemjölet. dela upp till 24 bullar och låt dem jäsa på plåten, i rumstemperatur, i ca 40 min.
  7. Grädda dem i 250 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.