Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig lökbröd

 
  • Serverar: 24-28 portioner
Skriv ut

Extra saftig brytbröd med både gul lök och vitlök i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka de gula lökarna och stek dem i lite smör i en stekpanna på svag värme tills de blir genomskinliga. Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar.
  2. Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt rumtempererat vatten. Tillsätt vitlök, lök, salt, smält smör, sirap, rågsikt och vetemjölet, lite i taget. Blanda ihop till en smidig, men ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1½ timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 24-28 bollar. Lägg 6-8 bollar glest bredvid varandra i en rund form på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över lite oregano. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden längst ner i ugnen 13-16 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.