Extra saftig brytbröd med både gul lök och vitlök i degen.
Instruktioner
- Skala och hacka de gula lökarna och stek dem i lite smör i en stekpanna på svag värme tills de blir genomskinliga.
Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar.
- Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt rumtempererat vatten. Tillsätt vitlök, lök, salt, smält smör, sirap, rågsikt och vetemjölet, lite i taget. Blanda ihop till en smidig, men ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1½ timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 24-28 bollar. Lägg 6-8 bollar glest bredvid varandra i en rund form på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över lite oregano. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden längst ner i ugnen 13-16 minuter.
Publicerat den
17 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar