Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktårta med gorgonzola

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En läcker och moderniserad variant av den klassiska quichepajen med smak av lök och gorgonzola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och margarin skuret i bitar i en matberedare. Blanda till en grynig massa. Späd med lite kallt vatten. Täck degen med plastfolie. Ställ kallt ca 30 minuter.
  2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna ringar. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Förväll löken i omgångar, ca 3 minuter. Ta upp löken med hålslev, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Kavla ut pajdegen tunn mellan plastfolie. Lossa folien på ena sidan och vänd degplattan med hjälp av folien över till en hög paj- eller springform. Tryck ut degen. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda skalet ca 10 minuter. Ta ut formen och höj värmen till 200 grader. Fördela löken över bottnen.
  4. Blanda ägg, mjölk och gräddfil. Smula sönder gorgonzolan och rör ut den i äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fördela blandningen över löken. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter tills den är gyllenbrun. Servera tårtan varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.