En läcker och moderniserad variant av den klassiska quichepajen med smak av lök och gorgonzola.
Instruktioner
- Lägg mjöl och margarin skuret i bitar i en matberedare. Blanda till en grynig massa. Späd med lite kallt vatten. Täck degen med plastfolie. Ställ kallt ca 30 minuter.
- Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna ringar. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Förväll löken i omgångar, ca 3 minuter. Ta upp löken med hålslev, spola i kallt vatten och låt rinna av.
- Värm ugnen till 175 grader. Kavla ut pajdegen tunn mellan plastfolie. Lossa folien på ena sidan och vänd degplattan med hjälp av folien över till en hög paj- eller springform. Tryck ut degen. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda skalet ca 10 minuter. Ta ut formen och höj värmen till 200 grader. Fördela löken över bottnen.
- Blanda ägg, mjölk och gräddfil. Smula sönder gorgonzolan och rör ut den i äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fördela blandningen över löken. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter tills den är gyllenbrun. Servera tårtan varm.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar