En snabb och enkel wokrätt gjord med lövbiff som blandas med färgrika grönsaker. Nyttig och god vardagsmat. Har du gott om tid kan du låta köttet marinera i såsen några timmar eller över natten. Då utvecklar sig de goda smakerna och köttet blir mörare och godare.
Instruktioner
- Blanda soja, sherry, vitlök, ingefära och citronsaft i en grund skål. Lägg i köttet och vänd det väl så att det täcks av marinad.
- Halvera minimajsen på längden och skala och skär morötterna i stavar. Ansa och skiva salladslökarna och strimla pak choy. Ta upp köttet ur marinaden med en hålslev och ställ marinaden åt sidan.
- Hetta upp rapsoljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i köttet och woka ca 2 minuter tills det är bryt runtom. Ta upp köttet ur woken och ställ åt sidan.
- Woka minimajs, morötter och salladslök ca 2 minuter och tillsätt pak choy. Lägg tillbaka köttet tillsammans med den sparade marinaden i woken eller stekpannan. Lös upp majsenan i kallt vatten och tillsätt till woken. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter under omrörning tills såsen blivit simmig. Droppa över sesamolja och hetta upp 1 minut. Servera woken genast.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar