Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiffswok med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och enkel wokrätt gjord med lövbiff som blandas med färgrika grönsaker. Nyttig och god vardagsmat. Har du gott om tid kan du låta köttet marinera i såsen några timmar eller över natten. Då utvecklar sig de goda smakerna och köttet blir mörare och godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, sherry, vitlök, ingefära och citronsaft i en grund skål. Lägg i köttet och vänd det väl så att det täcks av marinad.
  2. Halvera minimajsen på längden och skala och skär morötterna i stavar. Ansa och skiva salladslökarna och strimla pak choy. Ta upp köttet ur marinaden med en hålslev och ställ marinaden åt sidan.
  3. Hetta upp rapsoljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i köttet och woka ca 2 minuter tills det är bryt runtom. Ta upp köttet ur woken och ställ åt sidan.
  4. Woka minimajs, morötter och salladslök ca 2 minuter och tillsätt pak choy. Lägg tillbaka köttet tillsammans med den sparade marinaden i woken eller stekpannan. Lös upp majsenan i kallt vatten och tillsätt till woken. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter under omrörning tills såsen blivit simmig. Droppa över sesamolja och hetta upp 1 minut. Servera woken genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.