- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En rätt till av min gode vän Gogos från Mexico, min man Don_Pedro har provlagat den, med jättegott resultat, den smakade som jag minns den, sköter sig själv i grytan.
Instruktioner
- Rosta jordnötterna i lite olja i en het stekpanna, lägg åt sidan, rosta ströbrödet i lite olja, det får inte bli bränd för då blir den bäskt. Lägg åt sidan.
- Gnid in köttet med salt blandad med kanel, låt vila 5 min.
- Bryn köttet i en gryta så den får vacker färg runt om. Ta upp köttet, lägg den åt sidan, slå ut lite av fettet köttet stektes i.
- Mixa ihop tomater, jordnötter, ströbröd, lök och vitlök, till en stätt blandning, häll blandningen i den varma grytan där köttet har brynts i, låt den puttra på svag värme i ca 10 min.
- Tillsätt chipotlepasta, svartpeppar, socker, lagerblad, rödvin och buljongen, smaka av. Lägg tillbaka köttet i grytan, låt den koka upp, sänk värmen och låt den stå och småkoka tills köttet är mjuk, ca1½-2 timmar.
- Vänd köttet ett par gånger, smaka av efter ca 1 timma, då har smakerna har gift sig. O.B.S rör ofta om, den bränns lätt i botten annars.
- Denna rätt serveras med fördel en buljongkokt vit ris och en god sallad, glöm inte ett bröd till.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar