Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Luftig pasta- och rispilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att tillsätta tunn pasta till en traditionell rispilaff ger den här favoriträtten en extra fyllig smak. 309 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och tärna morötterna fint. Skiva sellerin och strimla salladslöken. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull över låg värme. Lägg i lökhack, morotstärningar och selleribitar och fräs cirka 5 minuter tills grönsakerna mjuknar. Rör om då och då.
  2. Bryt spaghettin i små bitar, ca 3 cm, och rör ner bitarna i kastrullen tillsammans med riset. Låt fräsa cirka 3 minuter tills både riset och pastan fått gyllene färg. Rör om hela tiden så att det inte fastnar i botten.
  3. Häll över buljongen och blanda väl. Tillsätt citronskal, körvel, hälften av salladslöken och krydda med svartpeppar. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills riset är färdigt, det tar cirka 15 minuter.
  4. Rör om riset med en gaffel så att det blir luftigt och smaka av med salt. Lägg upp på varma tallrikar. Strö resten av salladslöken över pilaffen. Servera rätten varm som en egen rätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.