Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lukullisk tårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mäktig, förödande god. Serveras iskyld, ev. lätt fryst, till nybryggt kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt mald mandel och dela smeten i tre delar. Grädda fint bruna mandelbottnar i pannkakslagg i 200 grader 8-10 minuter. Låt bottnarna kallna i laggen, annars håller de inte ihop. Flisa blockchoklad på den sista botten när den kommer ur ugnen och bred ut chokladen så att den täcker ytan. Lägg mandarinklyftor och vindruvshalvor i chokladen innan den stelnar. Låt sedan botten kallna helt. Vispa grädden tjock, smaka ev. av med konjak eller rom och bred ut grädden på de två andra mandelbottnarna. Täck med den dekorerade botten och förvara tårtan kallt, ev. i frys, någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.