Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter med dinkelmjöl

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen (rött paket) i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör tills jästen löses upp.
  3. Stöt saffranet ihop med lite av strösockret och häll i bunken ihop med salt, resten av strösockret och ägget och russinen. Ha i mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken och är slät och fin.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Knåda degen och dela den i två delar. Rulla degen och skär varje del i ca 10 bitar och forma till lussekatter och jäs på plåt under bakduk i 30 minuter.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna och dekorera med russin innan du sätter in dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.