Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter med kessella

 
  • Serverar: 35-50 portioner
Skriv ut

Lätt att göra och goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en degbunke. Häll över degspadet, rör om tills jästen löser sig.
  4. Tillsätt saffran, övriga ingredienser och nästan allt mjöl. Knåda till en, ej för fast, deg.
  5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  6. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
  7. Forma den till enkla lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Garnera med russin och låt jäsa i ytterligare 20 minuter på dragfri plats.
  9. Före gräddningen penslas lussekatterna med uppvispat ägg.
  10. Vill man kan man också strö på lite pärlsocker.
  11. Grädda på falsen ovanför mitten i 5-7 minuter.
  12. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.