Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladtryffel

 
Skriv ut

Riktigt smarrig chokladtryffel som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädde i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om så chokladen smälter så det blir en jämn smet.
  4. Häll i baileys och vaniljsocker.
  5. Häll chokladsmeten i en form ca 20x15 cm. Låt svalna och stelna i rumstemperatur.
  6. Skär smeten i fyrkanter. Forma sedan till kulor om du vill.
  7. Häll kakao i en skål och rulla kulorna i kakao.
  8. Förvara kulorna i en burk med lock med smörpapper mellan lagren i kylen högst 2 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.