För chokladälskare kan det inte bli bättre än så här! Kakan är mäktig men känns inte tung eller alltför söt, den är helt enkelt perfekt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springforms kant, ca 22 cm i diameter, och spänn sedan fast ett bakplåtspapper i botten. Mal eller finfördela mandeln i en mandelkvarn eller i en matberedare med kniven isatt.
- Lägg smör och choklad i en tjockbottnad kastrull och smält samman på svag värme. Låt blandningen svalna något.
- Separera äggen i gulor och vitor. Blanda därefter ner äggulorna och den malda eller finfördelade mandeln i chokladsmeten. Rör runt med en sked.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa vidare tills äggviteskummet är glansigt och fint.
- Blanda ner 2-3 matskedar äggviteskum i chokladblandningen, rör runt väl. Tillsätt sedan resten av äggviteskummet. Rör runt försiktigt. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Lägg chokladbitarna till tryffeln i en skål. Värm upp grädden till precis under kokpunkten. Rör ner grädden i chokladen och blanda tills allt smält samman. Klicka ner smöret och rör smeten glansig. Låt smeten svalna något.
- Dela kakan i två bottnar och bred ut 1/3 av tryffeln mellan dem. Bred ut resten av smeten ovanpå och på sidorna av tårtan.
- Smält chokladen till garneringen. Ringla sedan chokladen i ett fint mönster över tårtan.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar