Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladtryffeltårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

För chokladälskare kan det inte bli bättre än så här! Kakan är mäktig men känns inte tung eller alltför söt, den är helt enkelt perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springforms kant, ca 22 cm i diameter, och spänn sedan fast ett bakplåtspapper i botten. Mal eller finfördela mandeln i en mandelkvarn eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Lägg smör och choklad i en tjockbottnad kastrull och smält samman på svag värme. Låt blandningen svalna något.
  3. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda därefter ner äggulorna och den malda eller finfördelade mandeln i chokladsmeten. Rör runt med en sked.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa vidare tills äggviteskummet är glansigt och fint.
  5. Blanda ner 2-3 matskedar äggviteskum i chokladblandningen, rör runt väl. Tillsätt sedan resten av äggviteskummet. Rör runt försiktigt. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Lägg chokladbitarna till tryffeln i en skål. Värm upp grädden till precis under kokpunkten. Rör ner grädden i chokladen och blanda tills allt smält samman. Klicka ner smöret och rör smeten glansig. Låt smeten svalna något.
  7. Dela kakan i två bottnar och bred ut 1/3 av tryffeln mellan dem. Bred ut resten av smeten ovanpå och på sidorna av tårtan.
  8. Smält chokladen till garneringen. Ringla sedan chokladen i ett fint mönster över tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.