- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En underbar rätt, ensam eller till ev kyckling eller nåt.
Instruktioner
- Tillagning:
- Fräs ris, mandelspån och kokosflingor i lite matfett. Tillsätt vatten och salt. Låt koka under lock tills vätskan har kokat in. Sätt ugnen på 200°.
- Lägg risblandningen i botten på en smord eldsfast form med. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Fräs lök och paprika i lite matfett. Späd med buljong. Låt paprika och lök sjuda under lock tills grönsakerna mjuknar.
- Tillsätt broccolibuketterna och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela grönsakerna över riset.
- Rör samman crème fraiche, äggulor och majonnäs. Smaksätt med chilisås, pressad vitlök, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i crème fraiche-blandningen. Fördela blandningen över grönsakerna och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera grönsallad till.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar