Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig jordgubbscheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvlig cheesecake med smak av sommar. Knaprig botten och två smarriga fyllningar. Lyxa till det lite extra och dekorera den med färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Smula kexen fint. Rör ner smöret i kexsmulet. Tryck ut smulorna i en springform ca 20 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Fyllning 1: Mixa färskost, yoghurt, ägg, socker och jordgubbar till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen ovanpå bottnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
  4. Fyllning 2: Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker, samt citronsaft och skal. Häll fyllningen överst i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  5. Låt den svalna och gärna vila i kylen över natten. Dekorera cheesecaken med färska jordgubbar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.