Ljuvlig cheesecake med smak av sommar. Knaprig botten och två smarriga fyllningar. Lyxa till det lite extra och dekorera den med färska jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Smula kexen fint. Rör ner smöret i kexsmulet. Tryck ut smulorna i en springform ca 20 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Fyllning 1:
Mixa färskost, yoghurt, ägg, socker och jordgubbar till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen ovanpå bottnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
- Fyllning 2:
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker, samt citronsaft och skal. Häll fyllningen överst i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ytterligare ca 10 minuter.
- Låt den svalna och gärna vila i kylen över natten. Dekorera cheesecaken med färska jordgubbar vid servering.
Publicerat den
30 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar