Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig jordgubbsglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En himmelsk kombination med söta jordgubbar och grädde ger en drömlik glass. En svalkande dessert som passar mycket bra att avnjuta i sommarhettan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och strösocker till en krämig och luftig smet. Värm grädden i en stor kastrull tills små bubblor bildas längs kanten. Låt inte grädden sjuda. Häll sakta grädden i äggulesmeten och vispa under tiden.
  2. Häll krämen i en ren kastrull och värm på svag värme under omrörning tills den är så tjock att den täcker baksidan av en slev. Låt inte blandningen sjuda, då blir den klumpig. Låt svalna.
  3. Mixa jordgubbarna med citronsaften i en mixer eller matberedare till en puré. Rör ner purén i krämen och tillsätt 3-4 droppar karamellfärg. Häll krämen i en fryssäker burk. Täck över och frys i en timma.
  4. Vispa glassen med en elvisp på låg hastighet, tills jämn. Frys ytterligare två timmar och vispa sedan glassen igen. Frys därefter glassen minst tre till fyra timmar. Ställ glassen i kylen 20 minuter innan den ska serveras. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.