Grytornas gryta i en lite lyxigare tappning.
Instruktioner
- Skala lök och morot. Skär i grova bitar. Skär högreven i ca 3 x 3 cm stora tärningar. Fräs lök och morot i 2 msk smör i en stor kastrull, tills löken mjuknar. Tillsätt vinäger och tomatpuré och låt koka in. Tillsätt sedan vin, soja, buljong eller kalvfond och vatten. Låt sjuda på svag värme medan köttet bryns.
- Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg ner det i kastrullen. Tillsätt pepparkorn och lagerblad. Låt koka upp och skumma av. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar.
- Lyft upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med majsstärkelse blandad med lite kallt vatten till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.
- Servera gärna med kokt potatis och eventuellt lingonsylt eller lingon.
Publicerat den
15 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar