Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig kalops

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Grytornas gryta i en lite lyxigare tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och morot. Skär i grova bitar. Skär högreven i ca 3 x 3 cm stora tärningar. Fräs lök och morot i 2 msk smör i en stor kastrull, tills löken mjuknar. Tillsätt vinäger och tomatpuré och låt koka in. Tillsätt sedan vin, soja, buljong eller kalvfond och vatten. Låt sjuda på svag värme medan köttet bryns.
  2. Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg ner det i kastrullen. Tillsätt pepparkorn och lagerblad. Låt koka upp och skumma av. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar.
  3. Lyft upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med majsstärkelse blandad med lite kallt vatten till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.
  4. Servera gärna med kokt potatis och eventuellt lingonsylt eller lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.