Botten:
Smält smör, blanda ned smulade kakor.
Tryck ut i form med löstagbar botten.
Låt stelna i kyl 30 min.
Karamell:
Blanda grädde, smör, socker i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme tills den tjockar.
Kyl krämen och häll över botten.
Ställ i kyl tills krämen stelnat ca: 3 tim.
Chokladcreme:
Blanda choklad, grädde, socker o smör i kastrull.
Sjud samman till jämn smet på svag värme.
Låt cremen svalna innan den hälls över karamellcremen.
Ställ tårtan i kyl, gärna över natten.
Garnering:
Spritsa vispad grädde som små rosor över kakan och lägg på någon god frukt. (På den jag åt var det jordgubbar. I originalreceptet är det röda vinbär).
Nä detta blev ingen höjdare! Alldeles för "smörig" smak för min del - men den chokladkrämen var god så den kanske man kan använda till annat...
Favvotårtan. Har den alltid till påsk