Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig karamelltårta!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smör, blanda ned smulade kakor. Tryck ut i form med löstagbar botten. Låt stelna i kyl 30 min.
  2. Karamell: Blanda grädde, smör, socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills den tjockar. Kyl krämen och häll över botten. Ställ i kyl tills krämen stelnat ca: 3 tim.
  3. Chokladcreme: Blanda choklad, grädde, socker o smör i kastrull. Sjud samman till jämn smet på svag värme. Låt cremen svalna innan den hälls över karamellcremen. Ställ tårtan i kyl, gärna över natten.
  4. Garnering: Spritsa vispad grädde som små rosor över kakan och lägg på någon god frukt. (På den jag åt var det jordgubbar. I originalreceptet är det röda vinbär).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • spisen 4 februari 2009

    Nä detta blev ingen höjdare! Alldeles för "smörig" smak för min del - men den chokladkrämen var god så den kanske man kan använda till annat...

  • Nickis 15 mars 2021

    Favvotårtan. Har den alltid till påsk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.