Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig kycklingfilé med kräftsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingfilé är populär bjudmat som är lätt att göra klar i förväg för att sätta in i ugnen strax före servering. Fyll kycklingfilén med spännande kräftstjärtsröra, en lite annorlunda kombination som gör succé. Receptet är för fyra personer och är lätt att dubbla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sät ugnen på 225 grader.
  2. Hacka kräftstjärtarna grovt. Lägg dem i en skål och blanda samman med smöret och dragonen till en smidig massa.
  3. Skär ett snitt i kycklingfiléerna så att en ficka bildas. Fördela kräftstjärtarna och fäst ihop med tandpetare så att fyllningen blir på plats.
  4. Lägg över filéerna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över riven ost. Ställ formen mitt i ugnen och stek i ca 20 min. Känn med en sticka och se om köttsaften är klar. Önskar du ytterligare färg på osttäcket, sätt på grillelementet någon minut på slutet.
  5. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.