Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig pumpakaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbar kaka med en kryddig ton som passar väldigt bra till den krämiga toppingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggblandningen. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kallna.
  3. Topping: Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet.
  4. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.