Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ingefäran tar fram det syrliga i rabarbern och ger pajen en frisk smak. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en kastrull. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Häll matfettet över de torra ingredienserna och rör om. Bred ut hälften av smuldegen i en smord pajform.
  2. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt socker, potatismjöl och ingefära, blanda runt. Bred ut rabarbern över smuldegen.
  3. Vispa vaniljsåsen och bred den ovanpå rabarbern. Toppa med resten av smuldegen. Grädda pajen i 175 grader i ca 35 minuter.
  4. Servera smulpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.