Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig skaldjurssallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna sallad är en perfekt förrätt när du vill bjuda på något extra festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp upp undersidan av hummerstjärten och ta ut köttet. Skiva hummerköttet i 1 cm tunna skivor.
  2. Skölj och ansa salladen och riv den i munsstora bitar. Lägg upp salladen på sex tallrikar. Lägg hummerskivor och räkor snyggt ovanpå salladen.
  3. Blanda vinäger och senap och vispa ner oljan lite i taget med en gaffel. Tillsätt dill och färskpressad citron. Vispa dressingen tills den får en krämig konsistens.
  4. Skala avokadon och skär den i 2 cm stora tärningar. Vänd ner tärningarna i dressingen och lägg dem på salladen. Droppa resten av dressingen på salladen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.