Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig stroganoff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njutning på ryska! Den här klassiska kötträtten blir fullkomlig med grädde, konjak och dijonsenap. Servera med en potatisgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera köttet och skär det i 5 cm långa, tunna strimlor. Smält hälften av matfettet i en fettsnål stekpanna och bryn köttstrimlorna kraftigt runt om. Ställ åt sidan.
  2. Skala och tärna löken fint. Smält resten av matfettet i en annan stekpanna och fräs löken gyllenbrun. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra samman till en krämig sås.
  3. Smaka av såsen med senap, vinäger och citronsaft, blanda väl. Tillsätt det brynta köttet.
  4. Häll konjaken i den första stekpannan där köttet brynts och lös upp stekskyn. Häll ner stekskyn i såsen och rör om.
  5. Låt alltsammans bli genomvarmt utan att såsen kokar, den ska inte skära sig. Smaka av ännu en gång med salt och peppar före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.