Njutning på ryska! Den här klassiska kötträtten blir fullkomlig med grädde, konjak och dijonsenap. Servera med en potatisgratäng.
Instruktioner
- Rumstemperera köttet och skär det i 5 cm långa, tunna strimlor. Smält hälften av matfettet i en fettsnål stekpanna och bryn köttstrimlorna kraftigt runt om. Ställ åt sidan.
- Skala och tärna löken fint. Smält resten av matfettet i en annan stekpanna och fräs löken gyllenbrun. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra samman till en krämig sås.
- Smaka av såsen med senap, vinäger och citronsaft, blanda väl. Tillsätt det brynta köttet.
- Häll konjaken i den första stekpannan där köttet brynts och lös upp stekskyn. Häll ner stekskyn i såsen och rör om.
- Låt alltsammans bli genomvarmt utan att såsen kokar, den ska inte skära sig. Smaka av ännu en gång med salt och peppar före serveringen.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar