Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga blåbärsbåtar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Dessa vackra blåbärskakor smakar bäst nygräddade. Servera dem gärna med en liten klick vispad grädde som sakta smälter vid kontakt med den ljumma kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, mjöl, florsocker och ägg i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 14 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
  2. Nagga bottnarna med en gaffel och förvara dem kallt i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med socker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda smeten väl. Rör ner mjölet i mandelmassesmeten.
  4. Ta fram formarna ur kylen och fördela smeten i dem. Lägg till sist ca 1 msk blåbär i varje kaka.
  5. Grädda ca 15 minuter eller tills de blivit lite ljusbruna i kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.