Dessa vackra blåbärskakor smakar bäst nygräddade. Servera dem gärna med en liten klick vispad grädde som sakta smälter vid kontakt med den ljumma kakan.
Instruktioner
- Lägg smör, mjöl, florsocker och ägg i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 14 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
- Nagga bottnarna med en gaffel och förvara dem kallt i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med socker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda smeten väl. Rör ner mjölet i mandelmassesmeten.
- Ta fram formarna ur kylen och fördela smeten i dem. Lägg till sist ca 1 msk blåbär i varje kaka.
- Grädda ca 15 minuter eller tills de blivit lite ljusbruna i kanten.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar