Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxigt läcker Laxrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Risotto är alltid gott och den här är inget undantag. Lättlagad och försvinnande god.

Ingredienser

Instruktioner

Skala lök och vitlök som hackas fint. Smält smör med olivolja i en kastrull. Låt ris, lök och vitlök puttra i smörblandningen som absolut inte ska få någon färg. När riset börjar se genomskinligt ut är det dags att slå på vinet. Rör om och låt vinet koka in. Tillsätt buljongen lite i taget och låt småputtra under omrörning. Riset ska koka tills det blir mjukt men ska ha en liten kärna. Risotton ska vara ganska lös. Under tiden risotton kokar: Koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och spola sparrisen kall under rinnande vatten. Skär sparris och lax i mindre bitar. Rör ner parmesan och dill i den färdiga risotton, smaka av med salt och peppar. Blanda sist ner lax och sparris i risotton. Servera med rucola, tomater och ringlad balsamico.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.