Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxtårta med lax och räkor

 
Skriv ut

Hela festen i en tårta! Smörgåstårta är perfekt för alla bjudningar. Denna smörgåstårta är inte lika mastig och fet som de flesta smörgåstårtor burkar vara. Den känns fräsch och rätt på samma gång. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen. Tillsätt rapsolja, socker, salt och mjölmix, arbeta degen väl. Häll degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla degen med vatten och grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Spreja in vatten i ugnen efter halva tiden. Låt svalna under bakduk. Dela i tre lager.
  2. Dela och kärna ur avokadon, tärna den. Pressa över citronsaft. Mixa färskost, kesella och dill. Blanda i fint hackad salladslök. Vänd i avokadon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred fyllning på alla tre lager och varva dem därefter. Täck med plastfolie och ställ kallt till nästa dag.
  4. Rör ihop kesella och färskost till garneringskrämen. Bred på smörgåstårtan. Dela laxskivorna mitt av på längden, rulla till rosor. Dekorera tårtan med laxrosor, klyftade jordgubbar, räkor, fint hackade nötter och kryddor. Strö hackad persilja på tårtans kant och i övre kanten. Fäst vackra persiljeblad runtom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.